donderdag 7 januari 2016

Villa America - Liza Klausmann


Deze schitterende roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen voorzien van een vleug fantasie door de auteur Liza Klausmann. Villa America was het bezit van Gerald en Sara Murphy, die hun leven en huis openstelden voor de kunst en biedt de lezer een turbulent verblijf aan de Franse Rivièra tijdens de “roaring twenties”. 
Een parade aan beroemde kunstenaars trekt voorbij in deze wervelende roman: Scott Fitzgerald en zijn vrouw Zelda, Cole Porter en zijn vrouw, Ernest Hemingway met vrouw en maitresse, Pablo Picasso en zijn Olga, al met al een boeiend gezelschap. Villa Americana vertelt het verhaal over het bijzondere huwelijk van Gerald en Sara Murphy dat zelf, ondanks hun wederzijdse liefde, beslist niet ongeschonden uit de strijd komt.  Scott Fitzgerald heeft in zijn meesterwerk Tender is the night  zijn hoofdpersonen naar dit echtpaar gemodelleerd.
Ik heb enorm genoten van Villa America, dat er meteen toe aanzet om je verder te verdiepen in de levens van de mensen die er hebben verbleven. Dit boek opent een fascinerende nieuwe wereld! Nu kopen? Klik hier

Geen opmerkingen: